Previous Next

Programul Mondial ECO-ȘCOALA

Unitatea noastră pilotează în cadrul programului ”Eco-Școala” începând cu anul 2018, obținând prima dată ”Steagul verde” în anul 2021.

Proiectul Eco - Școala își propune să formeze la copii dragostea față de natură și ABC-ul conservării mediului.

Proiectul Eco-Școala poate fi derulat cu succes în activitatea extrașcolară deoarece Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin susține prin activitatea extrașcolară aprofundarea și diversificarea cunoștințelor formale dar și dezvoltarea talentului,  pasiunii elevilor asigurând șanse egale la educație pentru toți copii cu vârste de la 3 la 19 ani. Prin amenajarea unui colț ecologic, pot avea loc activități practice de îngrijire a plantelor care pot fi incluse în programele extrașcolare de la cercuri elevii participând prin aplicații practice la rezolvarea unor situații concrete de mediu în arealul unității.

Prin activitățile de reducere consum de apă dar și de gestionare deșeuri, copiii învață să aibă responsabilități, învață să lucreze în echipă, conștientizând necesitatea păstrării curățeniei ca măsură de igienă pentru sănătatea mediului și a lor (copii, părinți, bunici etc.).

La orele de pictură/pictură desen, pictură/pictură pe sticlă, machete/construcții de mașini, protecția mediului, legumicultură, horticcultură, atelierul fanteziei, artă textilă, pot fi realizate postere ecologice care ajută la înțelegerea legăturii între factorii poluanți și cauzele care duc la ”îmbolnăvirea” mediului înconjurător.

Prin intermediul posterelor dar și al activităților practice copiii sesizează aspectele/cauzele care duc la poluarea mediului, descriu prin imagini, identifică acțiuni de ocrotire a mediului.

Educația ecologică înseamnă și educația în spiritul igienei, astfel că o acțiune de curățenie în curtea școlii poate fi realizată și în orele de informatică, de dans, tenis, carting, teatru, cenaclu literar, nu doar la cercurile cu profil de protecția mediului.

În cadrul orelor de pictură, pictură/desen, pictură pe sticlă pot fi realizate activități de construire a machetelor și postere ecologice cu elemente recuperate din mediul înconjurător.

Activitățile ecologice pot continua și la alte cercuri:

  • Cercul de redacție presă/radio TV sau cercul de cenaclu literar unde copiii studiază texte care au tematică cu aspecte din natură;
  • Cercul de jocuri logice sau informatică ajută elevii să poată studia/documenta cum să recupereze și să valorifice deșeurile existente în natură;

Prin programul Eco-Școala promovăm:

  • Dezvoltarea capacității de a gândi și elabora soluții pentru mediul înconjurător;
  • Cooperarea elevilor alături de profesori cu accent pe experiență, schimb de informații și lucru în echipă;
  • Folosirea corectă a resurselor din natură dar și managementul deșeurilor;
  • Formarea conștiinței de mediu ca o componentă a problematicii lumii contemporane.

 

CONCRET cele 3 schimbări vor fi:

  • Reducerea consumului de apă;
  • Creșterea numărului de flori din seră, parcuri și clase/cercuri;
  • Contribuție la conștientizarea comunității (părinți, prieteni, colegi, autorități etc.) despre necesitatea colectării diferențiate a deșeurilor.

Documente-01-prog-mond-eco

Filename Size Date
An Adobe Acrobat file ECO 1 - Palatul Copiilor 2022-2023 169.98 KB 2023-04-09
An Adobe Acrobat file ECO 2 - Palatul Copiilor 2022-2023 195.14 KB 2023-04-09
An Adobe Acrobat file ECO 3 - Palatul Copiilor 2022-2023 187.59 KB 2023-04-09

Adresa

Bulevardul Carol I 24,

Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

  • Telefon +4 0252311189

  • pcdrobetaturnuseverin@gmail.com

  • Program: Luni-Vineri: 08-19, Sambata-Duminica: 08-14

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi informatii

Search